تنکابُن:
جاذبه های گردشگری تنکابن- شهرستان زیبا و دیدنی تنکابن، یکی از شهرستانهای استان مازندران در شمال ایران است. این شهرستان از سمت غرب به شهرستان رامسر، از شرق به شهرستان چالوس، از جنوب به رشتهکوههای البرز و از شمال به دریای خزر متصل است. مردم تنکابن در برخی از مناطق به زبان مازندرانی و در برخی دیگر به زبان گیلکی سخن می گویند.
درمورد سکنه باستانی تنکابن آنها را منتسب به آمارها یا همان آمارد میدانند، در دوران بسیار کهن یعنی در زمانی که شاهنشاهان هخامنشی بر ایران فرمان میراندند، در کرانه جنوبی دریای مازندران اقوام کادوسی و تپوری و آمارد میزیستند که قومی آریایی و سکایی تبار بودند و ساکن در شمال ایران بودند. بنابر نظر ریچاردفرای، آملی کورت و دانشنامه ایرانیکا، آماردها آریایی و قومی نیرومند و جنگجو بودهاند. تپورها در مازندران و طبرستان و کادوسیها در گیلان سکونت داشتند. درمورد محل سکونت مردها یا آماردها اطلاعات ما ناقص است برخی از محققین نوشتهاند: آماردها در دره سفیدرود بودهاند که نام قدیم رودخانه مذکور آماردبی (آمردیوس) از نام همین قوم و منسوب به آنهاست که در قسمت غربی سرزمین مردها بوده و قسمت شرقی آن هم خط میانه آمل و نور بوده گفته میشود نام این شهر (آمل) نیز از نام آنان مشتق شده که البته اکثر تاریخنگاران نام آنها را مشتق از آموئیها (گروهی از مهاجران آریایی) میدانند.
گروهی دیگر از مورخین محل سکونت آماردها را در نواحی کوهستانی بین آمل و تنکابن قلمداد کردند. چنین به نظر میرسد که محل سکونت آماردها بین دو طایفه کادوسیها (کادوزیها) و تپورها بوده است، یعنی از آمل فعلی (رود اراز یا هراز) به طرف مغرب تنکابن تا دیلمان. مرد که در گاتها (اوستا) به صورت مرت در فرس هخامنشی مرتیه در پهلوی هرتوم و در فارسی مردم آمدهاست، صفتی است به معنای درگذشتن، نیست شدنی که از ریشه مر (Mar) میباشد که در فرس هخامنشی به معنی مردن و در پهلوی مورتن است.
کشاورزی و باغداری اساس اقتصاد شهرستان تنکابن می باشد. این شهرستان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان کیوی و انواع گل و گیاه زینتی و یکی از قطبهای تولید مرکبات (به ویژه پرتقال)، برنج و خرمالو در کشور محسوب می شود. تنکابن از حیث تولید چای رتبه اول را در استان مازندران دارا می باشد و وجود مراکز پرورش ماهی متعدد در شیرود، دوهزار این شهرستان را به یکی از قطب های عمده پرورش ماهی ایران تبدیل کرده است؛ به طوری که مرکز تحقیقات ماهیان سردابی کشور در این شهرستان قرار دارد. همچنین این شهرستان یکی از مهم ترین مراکز صنایع دستی استان مازندران محسوب می گردد از صنایع دستی این شهرستان میتوان به سبدبافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، شمد، پارچه های کتانی، ظروف چوبی و سفال و بافتن جوراب های پشمی را اشاره کرد.
جاذبه های گردشگری تنکابن
شهرستان زیبا و دیدنی تنکابن، با دارا بودن ده ها اثر طبیعی و توریستی همچون جنگلهای معروف دوهزار و سه هزار، دشت دریاسر، آبشار سنگ بن چشمه، مرداب نشتارود و آبشار کوه سر از مقاصد پر رونق گردشگری شمال کشور محسوب می گردد و مناطق یاد شده تنها بخشی از جاذبه های گردشگری تنکابن به شمار می آیند.

جاذبه های گردشگری تنکابن