رامسر:
رامسرغربی ترین شهر استان مازندران و دروازه ورودي به گيلان در شمال ایران قرار دارد. این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت، از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشته کوه البرز، از شرق به شهرستان تنکابن و از غرب به استان گیلان (شهر چابکسر) محدود بوده و داراي 2 شهر، 1 بخش، 4 دهستان و 140 آبادي داراي سكنه است. ارتفاع آن 20 متر از سطح درياي آزاد پايينتر و آب و هواي آن نسبتا معتدل و مرطوب است. آب كشاورزي رامسر از چشمه و رود تأمين ميشود و محصولات مهم كشاورزي آن برنج، گندم، بنشن، تره بار، گياهانعلوفه اي، مركبات، سيب، به، گردو، فندق و كيوي هستند. حصيربافي، سبدبافي سفال، ظروف و مجسمههايچوبي، تافتهبافي، گليم، جاجيم بافي و دستبافت ها از مهم ترين صنايع دستي رامسراست.
شهرستان رامسر با مناظر زیبا و جاذبههاي منحصر به فرد طبيعي، يكي از مناطق برتر كشور در طبيعتگردي محسوب شده و سالانه پذيراي مسافران و گردشگران بسیار زیادی است. وجود کمترین فاصله بین کوه و دریا در سرتاسر کرانه دریای خزر، آبگرم های معدني، بوستانهاي جنگلي، آبشارها، غارها، چشمهها، فرهنگ بومی غنی، صنایع دستی متنوع، صدها مرکز اقامتي و پذيرايي و تفريحي به ویژه هتل زیبا و منحصر به فرد رامسر، اين منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگري در كشور و جهان مطرح كرده است.
آبشار ايج يا دهقلو در روستاي ايج اشكور، آبشار ازارك درسنگ پشته رامسر، آبشار چار در درجنت رودبار، آبشار ريش براز، هتل قديم رامسر، آبهاي گرم معدني، بوستان جنگلي صفارود، قلعه ماردكوه، كاخ موزه (موزه تماشاگهخزر) و چشمه هاي جواهرده، كتالم و سادات محله از معروف ترين ديدني هاي شهرستان رامسر به شمار ميآيند.
رامسر را عروس شهرهاي ايران لقب دادهاند. اين شهر از قديميترين و زيباترين نواحي شمال كشور و استان مازندران به شمار ميرود. رامسر تلاقي زيبايي هاست ودر مركز ثقل زيباييهاي شگفت انگيز طبيعي واقع شده و عظمت الهي را به رخ بندگان خدا مي كشد.